Logo_special_heroes_handicap

Het Kentalis College Utrecht start in navolging van Special Heroes Sport nu ook met Special Heroes Art. Dit nieuwe programma van Special Heroes laat kinderen met een beperking kennismaken met kunst en cultuur. Hiervoor organiseert de school voor voortgezet speciaal onderwijs op 19 juni een informatieavond voor kunst- en cultuuraanbieders die zich mogelijk in willen zetten voor leerlingen van het speciaal onderwijs. Dit meldt Special Heroes.

Met Special Heroes Art wordt het doen aan kunst, cultuur en sport voor kinderen in het speciaal (basis) onderwijs net zo bereikbaar als voor ieder ander kind, zowel op school als in de vrije tijd.  
Via een vaste methodiek in drie fasen (clinics en kennismakingslessen op school, naschools aanbod en aanbod op locatie van de aanbieder) wordt getracht om leerlingen te motiveren structureel aan een passende activiteit deel te nemen.
 
Steeds meer scholen voor speciaal onderwijs, verenigingen en gemeenten hebben zich de afgelopen jaren ingezet om leerlingen met een beperking sport- en beweegactiviteiten aan te bieden met het programma Special Heroes Sport. Afgelopen tien jaar deden 40.000 leerlingen van 380 scholen mee aan het sportstimuleringsprogramma. Maar liefst 80 procent van deze scholen heeft het onderwerp sport en bewegen via de methode van Special Heroes ook vastgelegd in haar schoolbeleid. Kern van het programma Special Heroes is dat door kennismakingslessen op school kinderen bewust kiezen voor een vervolgcursus in hun vrije tijd. 
 
De informatieavond vindt plaats op maandag 19 juni om 19.30 uur op het Kentalis College Utrecht. Aanmelden kan door te mailen naar regionaal projectleider Sandra van Wijhe-Faase svanwijhe@specialheroes.nl.
 
Het Kentalis College Utrecht biedt voortgezet speciaal onderwijs voor kinderen van 12 tot 20 jaar. Zij komen uit de hele provincie Utrecht en uit gedeeltes van Zuid-Holland, Noord-Holland en Gelderland. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids