Logo_download__5_

De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) organiseert jaarlijks verkiezingen om bewegen en sport in het onderwijs een kwaliteitsimpuls te geven. Om het jaar wordt de verkiezing voor of het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs georganiseerd. De KVLO en Special Heroes Nederland hebben samen het initiatief genomen om ook het speciaal onderwijs te betrekken in deze verkiezing. Dit jaar is het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) aan de beurt. Dit meldt Special Heroes.

De KVLO gaat elk jaar op zoek naar scholen met een veelzijdig programma voor bewegen en sport ter bevordering van een actieve leefstijl. Vanaf dit jaar kan ook het speciaal onderwijs meedoen met de eerste verkiezing van de sportiefste VSO-school van Nederland. Elke school in het voortgezet speciaal onderwijs kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op school, behalve veel aandacht voor lessen lichamelijke opvoeding, ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. 
 
Een nominatiecommissie selecteert uit alle inschrijvingen maximaal drie scholen die worden uitgenodigd om met een groep van 24 leerlingen (leeftijdscategorie 13-15 jaar) naar de landelijke finaledag te komen. De genomineerden strijden op 11 april 2018 tijdens de finale op het sportcomplex van de HAN in Nijmegen om de felbegeerde titel ‘Sportiefste VSO-school van Nederland 2018’. Alle leerlingen krijgen een aantal aantrekkelijke clinics in verschillende sporten aangeboden. Deze dag wordt in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (ALO) en de gemeente Nijmegen georganiseerd.
 
Aanmelden voor de verkiezingen kan tot 1 februari 2018. Deelname is kosteloos. Via deze link is meer te lezen over aanmelding en spelregels. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids