Normal_saxofoon_muziek_instrument

Tientallen scholen voor speciaal onderwijs gaan de komende jaren samen met muziekdocenten in het voortgezet (speciaal) onderwijs intensief met muziek bezig. Dit gebeurt in het kader van de Impuls Muziekonderwijs. Dit meldt Special Heroes.

Stichting Tamino en Plein C hebben een speciaal nascholingsprogramma ontwikkeld voor muziekdocenten in het speciaal onderwijs. Want muziekonderwijs aan kinderen met verschillende leer- en gedragsstoornissen brengt extra uitdagingen met zich mee. In de training ‘basiskennis in het speciaal onderwijs’ worden de verschillende typen speciaal onderwijsscholen en de meest voorkomende leer- en gedragsstoornissen uitgelegd. De randvoorwaarden en docentvaardigheden voor lesgeven in het speciaal onderwijs komen aan bod. Daarnaast gaat de deelnemer aan de slag met de eigen leerdoelen hierin. Dit gebeurt allemaal heel praktijkgericht met afwisselend materiaal, groepsopdrachten en inbreng van eigen ervaringen van deelnemers.
 
De training is bedoeld voor muziekdocenten die gaan werken in het speciaal onderwijs in het kader van de Impuls Muziekonderwijs. Daarnaast zijn muziekdocenten en medewerkers van muziekinstellingen welkom die meer willen weten over het speciaal onderwijs en/of het lesgeven daarin. 
 
Op 16 januari aanstaande vindt de eerste nascholingsbijeenkomst plaats in de Stadkamer in Zwolle vanaf 9.30 uur. Aanmelden kan via elly.cuhfus@stadkamer.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids