Normal_sleutel_slot_afsluiten_aanpakken525

De locatie Den Bongerd van middelbare school het Hooghuis in Oss dreigt te worden gesloten. Om dat tegen te gaan, heeft de SP staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs benaderd. Dat meldt het Brabants Dagblad.

SP-Kamerlid Lilian Marijnissen uit Oss stelde hem vragen over de plannen voor sluiting van de school. De politieke partij noemt de sluiting onverantwoord. Van Dekker wil Marijnissen daarom graag weten of hij diezelfde menig deelt. Er is zelfs een actiecomité opgericht om te vechten voor het behoud van de school.

Op de kleinschalige schoollocatie in Oss zitten leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Eerder dit jaar werd bekend dat de reguliere middelbare school het Hooghuis deze vorm van passend onderwijs wil overnemen. Het actiecomité ‘Den Bongerd moet blijven’ en de SP zijn bang dat het weghalen van die kleinschaligheid en ondersteuning de veiligheid van de kwetsbare kinderen aantast.

De zorgen zijn er niet alleen bij de SP, ook andere partijen begrijpen niet waarom de goed draaiende school na 40 jaar moet sluiten. Vooral de vraag welke gevolgen dit heeft voor kinderen die niet voor speciaal onderwijs in aanmerking komen, wordt veel gesteld. Het Hooghuis moet daarover, als het aan de SP ligt, in gesprek met Dekker. De politieke partijen die hun vraagtekens zetten bij de sluiting hebben inmiddels ook al raadsvragen gesteld aan het college van B en W.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids