Normal_8a7f1cd1-3505-4a16-b68f-ded87318d4ac

Per 1 februari treedt Joeke van der Mei aan als nieuwe directeur van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. Hij volgt daarmee Carla Aalderink op, die per 1 november 2016 na ruim 12 jaar afscheid nam. Van der Mei was de afgelopen vier jaar werkzaam bij Dorcas als directeur fondsenwerving & communicatie. Dit meldt Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. 

Joeke van der Mei is enthousiast over zijn benoeming: "Ik zie ernaar uit om samen met het team van Bartiméus Sonneheerdt me in te zetten voor blinde en slechtziende mensen. Ik vind het belangrijk dat zij volop kunnen meedoen in onze samenleving. Doordat we in een steeds meer beeldgerichte cultuur leven, worden drempels alleen maar hoger. Ik vind het geweldig dat wij bijvoorbeeld YouTube filmpjes toegankelijk willen maken voor hen." 
 
Op de Nationale Voorleesdag organiseerde Bartiméus Onderwijs het grote Leesfeest. Leerlingen van het speciaal basisonderwijs leerden eerst een rap: "Lezen is cool, lezen is vet, lezen op je stoel en lezen in bed". Vervolgens kwam schrijfster Tosca Menten vertellen, zingen en voorlezen. Tosca is onder andere bekend van haar boeken over 'Dummie de Mummie' en 'De wraak van Lorre'. 
 
Voor het voortgezet speciaal onderwijs begon het programma 'Feest van de democratie'. De leerlingen gingen samen met voorzitter raad van bestuur Jopie Nooren en Vincent Bijlo in gesprek over het werken van de democratie, de representatieve democratie en de voor en nadelen van een referendum. Vincent Bijlo was er mede vanwege zijn nieuwe boek 'De Woordvoerder'.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids