Normal_koninklijke_kentalis_logo

Kentalis in Terneuzen organiseert op 23 februari ter gelegenheid van de officiële opening van deze nieuwe locatie een kenniscafé TOS voor professionals, die met jonge kinderen werken. Er wordt uitgelegd wat TOS is, wat het betekent voor de ontwikkeling van kinderen en hoe u het herkent. Aansluitend is er een lezing over Floorplay, één van de methodieken die binnen de behandeling van kinderen met TOS wordt gebruikt. Dit meldt Kentalis.

Tijdens het kenniscafé is er de gelegenheid om onder andere een kijkje te nemen op de nieuwe behandelgroep. Daarnaast wordt uitgelegd wat TOS nou eigenlijk is en hoe het herkend kan worden bij kinderen. Taalontwikkelingsstoornissen (TOS) komen vaker voor dan men denkt, maar veel mensen weten niet wat het is. Een taalstoornis kun je niet zien en is vaak lastig uit te leggen. Iemand met TOS heeft bijvoorbeeld moeite met praten of het begrijpen van taal. TOS kan grote gevolgen hebben voor de ontwikkeling van een kind. 
 
Daarnaast is er een lezing over Floorplay: een op spel gebaseerde methodiek, waarbij rekening wordt gehouden met de interesse en ontwikkeling van het kind. Er wordt een wederkerige interactie aangegaan met het kind om het op die manier te volgen en met kleine stapjes verder te brengen. De methodiek geeft de ouders en pedagogisch werkers handvatten om tijdens spel de ontwikkeling van het kind te stimuleren. 
 
Deelnemers kunnen zich voor gratis deelname digitaal aanmelden via de website www.kentalisregistraties.nl/registratie/kenniscafe_terneuzen. Het maximaal aantal deelnemers is 100. De inschrijving sluit op maandag 10 februari. 
 
Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids