'Leerlingen van het Auris College mogen niet tussen wal en schip vallen'

De leerlingen van het Auris College in Goes mogen door de sluiting van de school niet beroofd worden van hun recht op passend onderwijs. Zeker niet te ver van huis. Kamerlid Anita Pijpelink uit Middelburg is op zijn zachtst gezegd niet blij met de sluiting van de school. Op het Auris College zitten kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en dove en slechthorende kinderen. Dat meldt het PZC.

Andere scholen in Zeeland zouden de kinderen moeten opvangen, maar Pijpelink twijfelt daarover. De scholen zelf twijfelen daarover ook. Ouders van kinderen op het Auris College maken zich zorgen over de toekomst. Op andere scholen gaan hun kinderen het waarschijnlijk niet redden. Geen enkele leerling van het Auris College mag van de Tweede Kamer tussen wal en schip vallen. De overige scholen die de kinderen gaan opvangen moeten voldoende geld krijgen van de regering.

Weinig aan sluiting te doen 

Demissionair minister van Onderwijs, Mariëlle Paul, liet al tijdens een debat weten dat ze weinig tegen de sluiting van de school kon doen. Het hoofbestuur van Auris heeft het besluit genomen om de school te sluiten. Alleen het bestuur heeft dit slecht gecommuniceerd naar leerlingen, docenten, ouders en andere scholen in Zeeland. Dat liet Pijpelink weten in een ander debat.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk