Normal_cropped-view-of-kid-with-dyslexia-drawing-on-paper-2023-05-20-00-57-43-utc
Deze week heeft het Kentalis een nieuwe behandellocatie geopend in het Centrum voor Zorg Slotervaart in Amsterdam. Hier kunnen kinderen en hun ouders terecht voor hun taalontwikkelingsstoornis. Dit meldt Kentalis.
De nieuwe afdeling van Kentalis is te vinden in het Kruisgebouw van het voormalig Slotervaartziekenhuis. De organisatie heeft hier de ruimte gekregen voor de behandeling van twee- tot vijfjarige kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of een communicatief meervoudig beperking (CMB). 

Centrale locatie

“We hebben lang moeten zoeken naar een locatie, maar er is nu één vaste plek voor vroegbehandeling in Amsterdam waar we de komende jaren cliënten kunnen behandelen. Voorheen waren de vroegbehandelgroepen verspreid over twee locaties in de stad”, vertelt teamleider George Spaan.
 
“En, dit centrum huisvest veel zorg- en welzijnsaanbieders. Naast dat Kentalis behandeling, onderwijs en onderzoek biedt, zijn wij een expertiseorganisatie en wisselen wij onze kennis graag uit met andere zorgprofessionals. In dit geval letterlijk naast de deur.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch