Normal_b5f0932a-9b3a-4d7f-ae31-cb7217b8b03c

Het Pi-Spellobet, dat speciaal voor kinderen met dyslexie is ontwikkeld, gaat 9 januari online. In het jaar dat de spellingmethode Pi-Spello 10 jaar op de markt is, komen de uitgevers met de online versie van de methode. Dit meldt Pi-Spello.

In Nederland wordt op dit moment op meer dan 200 plekken (scholen en praktijken) met de spellingmethode Pi-Spello gewerkt. Maar scholen hebben steeds minder tijd om kinderen met dyslexie te begeleiden in hun klas. Vanaf vandaag is het mogelijk, ook voor kinderen van scholen en praktijken die niet met deze methode werken, om online met de software van Pi-Spello oefenen met het Pi-Spellobet.
 
Het traditionele abc is tijdens de spellingslessen goed te gebruiken voor het kind met een woordbeeld. Kinderen met dyslexie echter gaan af op de klanken van het te schrijven woord. Voor deze groep kinderen schiet het 26 tekens tellende alfabet ruimschoots tekort. Voor hen is de spellingmethode Pi-Spello ontwikkeld, waarin alle mogelijke klanken en klankstukjes van de Nederlandse taal worden weergegeven als tekens en woorddelen met een eigen benaming en een eigen kleur. De methode is ontstaan door jarenlange samenwerking met kinderen met dyslexie. Pi-Spello leert dit kind tot het hoogst haalbare niveau ondersteund door het Pi-Spellobet en schrijven en denken in kleur, de klanken en klankstukjes van de Nederlandse taal om te zetten in de juiste tekens en woorddelen. Pi-Spello heeft het keurmerk van het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD).
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids