Actrice Jelka van Houten wil niet meedoen aan De Slimste Mens vanwege dyslexie

Jelka van Houten heeft geen zin om mee te doen aan De Slimste Mens. Dat vertelt zij zaterdag in gesprek met De Telegraaf. Ze heeft het gevoel dat ze door haar dyslexie minder trivia weet dan andere mensen.

"Ze hebben al vaak gevraagd of ik aan De Slimste Mens meedoe, maar daar heb ik geen zin in". vertelt de actrice. "Er zitten wel heel veel kennis en weetjes in mijn hoofd, maar geen jaartallen of soortgelijke feitelijkheden."

Nare reacties 

Van Houten vindt het niet erg om publiekelijk te erkennen dat ze dingen niet weet. "Maar nare reacties krijg je natuurlijk ook, waarna ik geen zin meer heb om m’n DM te openen. Terwijl daar juist heel veel berichten van aardige mensen in zitten", zegt ze.

Angst dat er niets meer zou komen 

De actrice vertelt in het interview ook dat ze lang niet meer tegen alle projecten ja zegt, wat ze vroeger wel deed. Het was "een soort angst dat er daarna misschien niets meer zou komen. Inmiddels weet ik dat er een soort flow is waarin ik van het ene in het ander rol. Tegenwoordig kies ik op gevoel."

Gezinsagenda 

Ze vindt het heel belangrijk dat er "mensen van wie ik vrolijk word" meedoen aan een project: "Ik ga liever met plezier naar mijn werk dan dat ik er een Gouden Kalf voor krijg. En, heel belangrijk: de gezinsagenda. Is het haalbaar, is het leuk, heb ik voldoende tijd voor mijn gezin? Dat zijn eigenlijk de criteria."

Door: ANP