Logo_drongo-2016-nl-licht-achtergrond

Op zaterdag 1 oktober spreekt minister Bussemaker van Onderwijs tijdens de vijfde editie van het DRONGO talenfestival in de Jaarbeurs in Utrecht. In haar openingsspeech benadrukt zij het belang van investeren in taal. Niet alleen omdat taal het krachtigste instrument is dat we hebben om een brug te slaan naar de ander, maar ook omdat taal, identiteit en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dit meldt DRONGO Talenfestival.

Het DRONGO talenfestival biedt een platform aan de brede taalsector. Voor organisaties en medewerkers in de voor- en vroegschoolse educatie (vve), primair en secundair onderwijs, tot studenten en wetenschappelijke onderzoekers aan universiteiten. Maar ook voor tolken, vertalers, expats, tweetalige gezinnen, bedrijven uit de taalindustrie die middelen ontwikkelen voor bijvoorbeeld international business, taalscholen, nieuwkomers en taalmaatjes. En voor mensen die geïnteresseerd zijn in taal en cultuur.

Met duizenden bezoekers en een informatieve interactieve beurs met ruim 75 exposanten is het DRONGO talenfestival hét talenfestival van Nederland en Vlaanderen. Dat de minister juist hier een lans breekt voor het investeren in taal wekt geen verbazing. In haar ogen is het een maatschappelijke verantwoordelijkheid van ons allemaal.

Het DRONGO talenfestival vindt plaats op vrijdag 30 september van 10.30 tot 16.00 uur en op zaterdag 1 oktober van 10.30 tot 17.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.drongofestival.nl of op de dag zelf bij de ingang.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids