Logo_logo_logo_ambelt_speciaal

Per 1 augustus 2017 zullen de locaties in Apeldoorn van De Ambelt, school voor speciaal onderwijs, overgedragen worden aan het bestuur van De Onderwijsspecialisten. Hierdoor kunnen de scholen blijven bestaan. De partijen hebben daartoe gisteren een intentieverklaring ondertekend onder toeziend oog van wethouder Kruithof. Dit meldt de Stentor. 

De Onderwijsspecialisten neemt de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor het speciaal onderwijs over van de Ambelt. De Onderwijsspecialisten is het bestuur van 21 scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en actief in de regio’s Arnhem, Zuidwest- Veluwe, Liemers, Achterhoek en Stedendriehoek. Het gaat in Apeldoorn om het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) op het Gentiaan College en het speciaal onderwijs (SO) op Markerichtersveld. 
 
Zowel De Ambelt als De Onderwijsspecialisten benadrukken dat het onderwijs en de ondersteuning voor de leerlingen onveranderd blijft. Aanmeldingen voor het komend schooljaar kunnen gewoon plaatsvinden via de website van de Ambelt.
 
Met de invoering van het Passend Onderwijs in 2014 is er voor De Ambelt veel veranderd. Omdat in Apeldoorn een onevenredig groot percentage kinderen in het speciaal onderwijs zat, moet deze sector krimpen. 
 
© Nationale Onderwijsgids