Dertig oud-leerlingen melden misstanden over Zwolse school

Dertig mensen hebben zich bij de Ambelt in Zwolle gemeld sinds bekend werd dat er begin jaren negentig kinderen zijn misbruikt. De school voor speciaal onderwijs meldde vorige week dat er tenminste drie leerlingen waren misbruikt, mishandeld of vernederd. Binnen 24 uur kwamen er allerlei mailtjes en telefoontjes van oud-leerlingen binnen. De meesten deelden soortgelijke ervaringen over twee locaties van de Ambelt in Zwolle. Dat meldt RTV Oost. 

Volgens de Ambelt hebben de meldingen vooral betrekking op de jaren zeventig, tachtig en negentig. De school wil geen antwoord geven op de vraag of het ook om leerlingen ging ná de jaren negentig.

Misbruik, mishandeling en vernedering 

Van de dertig meldingen gingen er 26 over ervaringen van misbruik, mishandeling, vernedering of een combinatie hiervan. De meeste meldingen vonden plaats op de locaties aan de Herfterlaan en de Dokter Hengeveldweg in Zwolle. Eén melding ging over de locatie in Apeldoorn.

De Ambelt gaat met een aantal oud-leerlingen in gesprek en wil tot die tijd niet ingaan op wat er zou zijn gebeurd in die tijd. De school heeft nog geen aangifte gedaan bij de politie. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk