Boek voor leraren die de kwaliteit van oudergesprekken willen verbeteren

Wat kun je als leraar doen als de communicatie tussen leraren en ouders niet zo fijn loopt? Het is een onderwerp dat meer dan ooit speelt. Culturele verschillen, (voor)oordelen, verwachtingen, onbegrip en emoties kunnen de communicatie behoorlijk verstoren, waardoor een afstand tussen school en ouders ontstaat. Terwijl juist de verbinding met ouders enorm belangrijk is om de meest gunstige omgeving te creëren voor de ontwikkeling van het kind. Dat meldt Lannoo Campus. 

In gesprek met ouders, een positieve relatie tussen school en thuis, is een boek over leraren en ouders. Het boek biedt handvatten om lastige en moeilijke gesprekken met ouders toch ontspannen te voeren. Het is een boek waarin staat wat de ander beweegt en hoe je de ander respectvol ruimte kunt geven.

Onderwijsspecialisten 

De auteurs, onderwijsspecialisten Ingrid van Essen en Anton Horeweg, schreven eerder succesvolle boeken over onderwijs. Ze zijn allebei coach en trainer. Hun jarenlange ervaring en kennis bundelden ze in hun samenwerking voor het schrijven van dit boek.

Kinderen en ouders 

Ingrid van Essen: "We kunnen niet naar een kind kijken zonder de ouders te zien. Sluit je de ouders buiten, dan sluit je het kind ook buiten. Leerlingen gedijen nu eenmaal beter en leren beter als de pedagogische driehoek gesloten is en dat kan alleen als de communicatie tussen ouders, kind en school wenselijk verloopt."

Anton Horeweg: "Het is in het belang van alle kinderen dat leraren en ouders elkaar begrijpen. Als we uitgaan van de goede intenties van elke partij, ouders, kinderen en leraren, kan een vruchtbare samenwerking ervoor zorgen dat kinderen een fijne schooltijd hebben en veel kunnen leren."

Door: Nationale Onderwijsgids