Normal_kind_peuter

Bartiméus Hengelo en BrumBrum in Delden slaan de handen ineen. Het doel van de samenwerking is om kinderen met een visuele beperking begeleiding te bieden die volledig op deze kinderen is afgestemd. Hiermee kunnen deze kinderen zich in eigen tempo optimaal ontwikkelen en krijgen zij de kans om in contact met andere kinderen iets op te bouwen. Dat meldt Bartimeús. 

BrumBrum biedt dagbehandeling aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking. De werkwijze is gebaseerd op veiligheid en vertrouwen. Kinderen met een visuele beperking die in aanmerking komen voor de therapeutische peutergroep (TPG) worden een geïntegreerde vorm van ontwikkelingsondersteuning in groepsverband aangeboden in combinatie met de kinderen die op andere gebieden zorg en behandeling nodig hebben.

Op dit moment is er één kind in de groep opgenomen. Volgens Bartiméus was dat een hele verhuizing, maar inmiddels voelt hij zich thuis in de groep. De begeleiding vanuit Bartiméus komt van Claudia Torcque. Samen met de leidsters van BrumBrum wordt een dagprogramma verzorgd. 

© Nationale Onderwijsgids