Normal_schoolplein_gooise_daltonschool

Bij de Mytylschool Roosendaal wordt een Speciale Cruff Court aangelegd. Woensdag 18 mei wordt de court geopend door Paralympisch zwemmer en oud-leerling van de school Michael Schoenmaker. Dat meldt BN DeStem.

De Mytylschool Roosendaal biedt speciaal onderwijs voor lichamelijk en meervoudig gehandicapte kinderen. De gymdocenten hadden aan de Johan Cruyff Foundation laten weten dat er behoefte was aan een veilige sport- en speelplek bij de school. Om het Speciale Cruyff Court optimaal te benutten, wordt in samenwerking met therapeuten en docenten gekeken of het veldje ook een centrale plek kan nemen in het les- en behandelprogramma. Wekelijks maken zo'n 6.000 kinderen gebruik van deze Speciale Cruyff Courts.

De Cruyff Foundation realiseert naast de Cruyff Courts in de wijk ook Speciale Cruyff Courts bij instellingen voor kinderen met een handicap. Deze Cruyff Courts zijn aangepast aan de behoeften en wensen van kinderen met een handicap. Ook kinderen zonder handicap kunnen gebruik maken van het Speciale Cruyff Court. 

© Nationale Onderwijsgids