Normal_normal_11954790_1664688167081291_2837775542046542684_n

De onrust onder ouders van leerlingen van De Ambelt, onderwijsinstelling voor speciaal onderwijs, neemt alsmaar toe. Dat bleek afgelopen vrijdagavond tijdens de speciale bijeenkomst die de SP organiseerde in Zwolle. Tweede Kamerlid Tjitske Siderius was naar Zwolle gekomen om de vragen en zorgen van ouders en personeelsleden aan te horen. Dit meldt RTV Oost.

Siderius is vast van plan een andere mogelijkheid voor De Ambelt te vinden dan sluiting.  “We willen alle ideeën bij elkaar voegen en ervoor zorgen dat de beleidsmakers op andere gedachten worden gebracht”. Het SP-lid kan niet beloven dat dit gaat lukken maar wil met haar partij in ieder geval haar best doen om de school open te houden. Het plan is om de maatschappelijke druk op de beleidsmakers zo hoog mogelijk op te voeren. Zo zijn er al diverse petities opgestart en in oktober komt er een protestactie. “Alles om te voorkomen dat er kinderen tussen wal en schip terechtkomen”, aldus Siderius.

Op de bijeenkomst kwamen zo’n veertig ouders en docenten af. Vooral de ouders maakten hun zorgen kenbaar over de toekomst van hun kinderen. Het bestuur ziet geen andere mogelijkheid dan diverse vestigingen van de school te sluiten. Door de invoering van het passend onderwijs, blijven er te weinig leerlingen over om goed onderwijs te kunnen bieden, zegt het bestuur. Wanneer De Ambelt de deuren sluit, zal het merendeel van de leerlingen overgeplaatst worden naar het reguliere onderwijs. De ouders zijn bang dat kun kinderen het ‘gewone’ onderwijs zullen verzanden. “Mijn kind moe gewoon aan zijn toekomst werken. Als de Ambelt wordt opgeheven heb ik straks een thuiszitter en dat wil ik niet”, aldus een moeder.

© Nationale Onderwijsgids