Normal_image001

Sinds donderdag is de #DeleteCyberbullying-app beschikbaar in Nederland. De Nederlandse versie van de app is verzorgd door Pestweb. Het bevat een interactieve quiz voor leerlingen, ouders en leerkrachten over cyberpesten. Tips, advies en de mogelijkheid om direct contact op te nemen met een hulporganisatie worden daarnaast aangeboden in het programma. Dit meldt Stichting School en Veiligheid. 

De interactieve quiz geeft leerlingen, ouders en leerkrachten tips en advies om cyberpesten te voorkomen en aan te pakken. Voor hulp heeft de gebruiker de mogelijkheid om door middel van een druk op de knop direct contact op te nemen met hulporganisaties zoals Pestweb, de Kindertelefoon, Mijn Kind Online en andere organisaties. Daarnaast zijn in de app een video over cyberpesten en een enquête voor leerkrachten opgenomen.
 
De app is het eindresultaat van het Europese DeleteCyberbullying-project en wordt in juni 2014 in verschillende Europese landen gelanceerd. De app is beschikbaar in de Google Play Store. 
 
© Nationale Onderwijsgids