Normal_speciaal_passend_onderwijs_leerling_kind

Een nieuwe handreiking moet scholen en gemeenten informeren over de veranderingen die de Wet passend onderwijs en de herziening van de AWBZ met zich mee zullen brengen. In de handreiking wordt allereerst ingegaan op de veranderingen in de financiering van zorg in het onderwijs.

Leerlingen die extra zorg of begeleiding nodig hebben in het onderwijs, ontvangen deze nu op basis van een indicatie in de AWBZ. De organisatie en bekostiging van de persoonlijke begeleiding op school gaat veranderen. Deze veranderingen worden uiteengezet in de handreiking die is bedoeld voor scholen, schoolbesturen, samenwerkingsverbanden en gemeenten.

In de loop van het jaar zullen updates volgen op de handreiking omdat de herziening van de AWBZ nog niet in voldoet. In de volgende versie zal ook informatie worden opgenomen over ondersteuning en zorg in het onderwijs in bijvoorbeeld justitiële of psychiatrische jeugdinrichtingen of een revalidatiecentrum. De handreiking is een uitgave van de PO en VO Raad, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de ministeries van Onderwijs en Volksgezondheid.

© Nationale Onderwijsgids