lichtenvoorde hamalandschool marianum

LICHTENVOORDE - De Hamalandschool voor speciaal onderwijs en de Scholengemeenschap Marianum hopen twee vliegen in een klap te slaan door samen te werken op de locatie Lichtenvoorde van Marianum. Hierdoor hoeft de Hamalandschool niet over te gaan op nieuwbouw, en kan Marianum leegstand aanpakken. Hierover bericht Streekgids.nl.

De gemeente Oost Gelre is te spreken over het initiatief, dat de komende maanden wordt uitgewerkt. Naast de efficientere bedrijfsvoering past het plan namelijk ook in de wet Passend Onderwijs, die samenwerking tussen speciaal en regulier onderwijs verlangt. Beide onderwijsinstellingen benadrukken dat het alleen om samenwerking gaat; er wordt niet gefuseerd.

De gebouwen van locatie Lichtenvoorde boden al enkele jaren meer ruimte dan nodig was omdat het aantal leerlingen terugliep. De Hamalandschool had afdelingen voor voortgezet speciaal onderwijs gevestigd op twee locaties in Lichtenvoorde, maar zocht meer ruimte. Met het delen van de faciliteiten denken beide organisaties kosten te besparen.

© Nationale Onderwijsgids / Olof Venema