Week 10: Schoolhonden, zingen voor Oekraïne en verkeersles met Minecraft

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Leren over het verkeer tijdens een spelletje Minecraft

Veilig Verkeer Nederland presenteert op 15 maart a.s. een primeur op het gebied van verkeersonderwijs: VVN Minecraft Verkeerseducatie. Alle basisscholen kunnen op deze dag live meespelen met deze game. 

 

Dinsdag: Schoolhonden ook steeds vaker te vinden op reguliere scholen

Schoolhonden komen de laatste jaren steeds vaker voor. Eerst alleen in het speciaal onderwijs, maar tegenwoordig zijn ze ook te vinden op reguliere scholen. Een hond is gezellig, maar werkt ook stressverlagend. Critici vinden wel dat kinderen, begeleiders en de honden zelf goed opgeleid moeten worden hiervoor. 

 

Woensdag: Basisschoolleerlingen zingen voor de kinderen uit Oekraïne 

Jiska Noortman, leerkracht basisonderwijs op obs Meander in Heiloo, en Hubert-Jan Horrocks, musicus, hebben voor basisscholen de actie ‘Wij  Staan Hier Sterk’ opgericht. Het is een project waarbij met een lied aandacht wordt gevraagd voor de oorlog in Oekraïne. Het geld dat ermee wordt ingezameld gaat naar Giro555.

 

Donderdag: Voorrangsverklaring onderwijspersoneel: hoe werkt het?

Nog steeds kunnen medewerkers in de kinderopvang en het onderwijs zich met voorrang laten testen op het coronavirus. Bij de GGD melden dat je de docent bent is echter niet genoeg. Je hebt een voorrangsverklaring nodig. Hoe maak je als onderwijspersoneel met voorrang afspraak voor een coronatest en wat is een voorrangsverklaring? 

 

Vrijdag: Politie pakt verdachte met nepwapen op na dubieuze situatie bij school

In het Groningse Haren is vrijdag iemand gearresteerd met een nepvuurwapen, nadat de politie een melding had gekregen over een verdachte situatie op een school aan de Kerklaan. De zaak is nu onder controle en de rust is weergekeerd, meldt een politiewoordvoerder.

Door: Nationale Onderwijsgids