Basisschoolleerlingen zingen voor de kinderen uit Oekraïne

Jiska Noortman, leerkracht basisonderwijs op obs Meander in Heiloo, en Hubert-Jan Horrocks, musicus, hebben voor basisscholen de actie ‘Wij  Staan Hier Sterk’ opgericht. Het is een project waarbij met een lied aandacht wordt gevraagd voor de oorlog in Oekraïne. Het geld dat ermee wordt ingezameld gaat naar Giro555. Dat meldt Wij Staan Hier Sterk.

Muziek verbindt en gaat de landsgrenzen over. Daarom is besloten om een lied te maken. Het lied ‘Wij Staan Hier Sterk’ wordt gezongen op de melodie van ‘We Are The World’. Jiska Noortman heeft de tekst herschreven. Op woensdag 16 maart om 11.55 zullen leerlingen van basisscholen het lied ten gehore brengen op het schoolplein. 

Giro555 

Scholen mogen zelf weten hoe ze geld ophalen. Dat kan door met de pet rond te gaan, maar iedereen in de sociale omgeving mag ook doneren. De scholen maken dan zelf het bedrag over naar Giro555. 

Zing mee op 16 maart en maak een statement door de kinderen in de kleuren van de Oekraïense vlag naar school te laten gaan. Het lespakket vindt je hier

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk