Leren over het verkeer tijdens een spelletje Minecraft

Veilig Verkeer Nederland presenteert op 15 maart a.s. een primeur op het gebied van verkeersonderwijs: VVN Minecraft Verkeerseducatie. Alle basisscholen kunnen op deze dag live meespelen met deze game. Dat meldt Veilig Verkeer Nederland. 

Minecraft is de enorm populaire game die door kinderen veel gespeeld wordt. Maar het is meer dan dat: Minecraft heeft namelijk ook een educatieve variant. Daarmee kun je Minecraft inzetten op school. Op 15 maart a.s. lanceren we VVN Minecraft Verkeerseducatie, die gebruikt kan worden als aanvulling op de VVN Verkeersmethode.

Verkeersles 

We nodigen alle basisscholen in Nederland uit om live mee te spelen tijdens de lancering van VVN Minecraft Verkeerseducatie. Gewoon in je eigen klas tijdens de verkeersles. En het wordt nóg leuker: onder de scholen die live meespelen verloten wij een workshop van een beroemde Minecraft speler en leuke gastlessen van Veilig Verkeer Nederland. Meld je klas hier aan voor de lancering.

VVN Verkeersmethode 

VVN Minecraft Verkeerseducatie is dit schooljaar beschikbaar voor groep 5 en 6. Het is een verdieping op de leerdoelen van les 1 tot en met 4 uit de VVN Verkeersmethode. Leerkrachten geven de verkeersles zoals ze gewend zijn. Daarna kunnen de kinderen in Minecraft oefenen met de leerdoelen uit deze les. 

Virtuele wereld 

VVN Minecraft Verkeerseducatie is speciaal ontworpen voor in de klas. Het is een manier om dat wat kinderen leren in de lessen, veilig toe te passen en te oefenen in een virtuele wereld. Het voelt heel realistisch aan en is leuk voor de kinderen om te doen in afwisseling met andere werkvormen. Het motiveert hen om met verkeer bezig te zijn en legt verbinding tussen theorie en praktijk. Bovendien werk je aan vakoverstijgende vaardigheden zoals probleemoplossend vermogen, ICT-basisvaardigheden, zelfregulering, kritisch denken en communiceren. Kortom: een verrassende aanvulling op je verkeersles!

Door: Nationale Onderwijsgids