OMT-lid Károly Illy in gesprek met jongeren over coronacrisis en onderwijs

Op dinsdag 22 februari organiseert Provincie Zeeland een bijeenkomst over de effecten van de coronacrisis op jongeren. 25 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar gaan met elkaar en bestuurders in gesprek over de maatregelen en wat voor impact ze op hen hebben. Naast bestuurders van Provincie Zeeland, GGD Zeeland en Economic Board Zeeland, is OMT-lid Károly Illy aanwezig. Dit meldt Provincie Zeeland.

OMT-lid en kinderarts Károly Illy geeft een minicollege over de fysieke en mentale gevolgen van corona bij jongeren. Wat heeft de pandemie met hen gedaan? Hoe vonden ze het om niet naar school te mogen? Vervolgens gaat hij met hen in gesprek en beantwoordt al hun vragen.

Onderwijs en coronacrisis 

Naast Károly Illy zijn gedeputeerden van Provincie Zeeland Harry van der Maas en Jo-Annes de Bat aanwezig. Directeur van GGD Zeeland Joke Gaemers en voorzitter van Economic Board Zeeland Marinus Schroevers schuiven ook aan. Zij gaan met de deelnemers in gesprek over allerlei zaken zoals het onderwijs, mentale gezondheid, maar denk ook aan de economische gevolgen van de coronacrisis.

Inschrijven

Jongeren tussen de 12 en 23 jaar kunnen zich nog inschrijven voor de sessie. De bijeenkomst vindt plaats in het Statencomplex op de Abdij in Middelburg op dinsdag 22 februari van 16:15 tot 19:00 uur. Meer informatie over de bijeenkomst en hoe je kunt aanmelden, is te vinden op bit.ly/sessiecoronapandemie.

Door: Nationale Onderwijsgids