Honderd tips over 14-jarige Esmee in Leiden na Opsporing Verzocht

De politie heeft honderd tips binnengekregen over de 14-jarige Esmee die op oudejaarsdag dood werd gevonden in Leiden. Deze tips volgden op een uitzending dinsdagavond van het tv-programma Opsporing Verzocht. Woensdagochtend stond de teller nog op tien tips. In het programma zei de politie "dringend" op zoek te zijn naar meer informatie, onder meer over de nog niet gevonden fiets van het slachtoffer.

Waar de tips over gaan, kan een woordvoerster van de politie niet zeggen. "We gaan ze allemaal nog uitlopen." Wel zegt de politie "heel blij" te zijn dat "mensen bereid zijn ons te helpen". "Het zijn een heleboel tips, daar zitten ongetwijfeld bruikbare tussen", aldus de zegsvrouw. "We hopen snel die fiets te vinden."

Fiets wordt gezocht 

De gezochte fiets is een zwarte elektrische fiets van het merk Cortina. Voorop zit een bruine mand en onder het zadel zit een kettingslot. Wie de fiets ziet wordt verzocht die niet aan te raken, maar de politie te bellen.

Vermist 

Het meisje uit Hazerswoude-Rijndijk werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. Diezelfde dag nog werd een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht. Volgens het Openbaar Ministerie is de man een bekende van het slachtoffer.

Het meisje is mogelijk donderdagmiddag voor het laatst gezien bij het Vijf Meiplein in Leiden, aldus de politie, die mensen die haar nog gezien of gesproken hebben dringend oproept zich te melden.

Door: ANP