Meubels voor provinciehuis Zuid-Holland ontworpen door Christelijk Lyceum Delft

Leerlingen van het Technasium van het Christelijk Lyceum ontwerpen meubels voor het hoofdgebouw van het provinciehuis. Deze opdracht kregen ze naar aanleiding van de aanstaande inrichting van het gerenoveerde hoofdgebouw van provincie waarbij zoveel mogelijk materiaal circulair is gebruikt. Dit meldt de provincie Zuid-Holland.

Het projectteam voor de verbouwing gaf de leerlingen van het Christelijk Lyceum de opdracht mee om in groepjes van drie of vier op basis van een thema een passend meubel te ontwerpen die een plaats kon krijgen in het vernieuwde hoofdgebouw.

Creativiteit voorop 

De ontwerpen zijn getoetst op realiseerbaarheid, functionaliteit, duurzaamheid en circulariteit. Daarnaast stond de creativiteit die aan moest sluiten bij de aangereikte thema’s voorop.

De 8 thema’s die bij de opdracht horen zijn geënt op Zuid-Hollandse onderwerpen: Hollandsche Duinen; Glazen Stad; De Pier; Energy Island; Naturalis; Biesbosch; Space Center; Hyper blue.

Acht ontwerpen in de prijzeng gevallen 

De ontwerpen met de meeste punten binnen een thema wordt gemaakt en in het provinciehuis geplaatst. In totaal zijn acht ontwerpen in de prijzen gevallen. De school krijgt als cadeau één van de winnende ontwerpen om die te plaatsen in het gebouw van het Christelijk Lyceum.

Door: Nationale Onderwijsgids