Normal_windmolen_wind_energie_lucht_duurzaamheid_klimaat

Scholengemeenschap Het Streek in Ede gaat scholieren les geven in energietransitie en duurzame vernieuwing. De Kenniscampus Energietransitie Experience wil scholieren bewust maken van de waarde van schone energie. Ook wil de Kenniscampus interesse kweken bij scholieren om in deze sector te gaan werken. De provincie steunt het project met een bijdrage van 200.000,- euro. Dit meldt provincie Gelderland.

Onderwijs en ondernemers

 
De overgang van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen gaat steeds sneller. De grote technologische stappen in zonnepanelen, windenergie en biomassa gaan samen met een groeiend besef dat de energietransitie nodig, belangrijk én haalbaar is. Met de Kenniscampus Energietransitie Experience slaan onderwijs en ondernemers in Ede de handen in elkaar. Om zo de kansen die de energietransitie scholieren biedt te benutten.
 

Van basis- tot hoger onderwijs

 
De Kenniscampus maakt energietransitie zichtbaar voor jongeren in de regio, van het basis- tot het hoger onderwijs. De lessen vinden plaats bij energiebedrijf MPD Groene Energie in Ede en bij projecten, zoals het verwarmde fietspad en bio-energie installatie(s). De Kenniscampus gaat in het voorjaar van 2019 van start. In drie jaar tijd moeten meer dan honderd klassen de Energietransitie Experience hebben meegemaakt en lessen hebben gevolgd. Daarnaast geeft de Kenniscampus twintig docenten les over de nieuwste ontwikkelingen rond energietransitie.
 

Vakmensen van de toekomst

 
Provincie Gelderland wil in 2050 energieneutraal zijn. Er dreigt een tekort aan technisch personeel te ontstaan, waardoor de klimaatdoelen in gevaar komen. Door scholieren bewust te maken van de noodzaak van energietransitie hoopt de scholengemeenschap dat meer jongeren kiezen voor een baan in de energiesector. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids