Normal_10538

DEN HAAG - Scholengroep Den Haag Zuid-West biedt vanaf het komende schooljaar een voor Nederland uniek vak aan: wielrennen.

Leerlingen die talentvol zijn in de wielrensport kunnen trainingen volgen van wielertrainer Jacques Helderop en rijden ook toertochten en wedstrijden.

Sportklassen
Vanaf schooljaar 2012-2013 kunnen talentvolle leerlingen in sportklassen hun sport combineren met een vmbo-, havo- of vwo-opleiding. Naast wielrennen biedt de school onder andere basketbal en badminton aan.

Leerlingen die in de sportopleiding zitten, krijgen in totaal 10 uur sport per week: sporttraining, sportleer en sportorganisatie.

Barcelona
Momenteel heeft de scholengroep al een eigen wielerploeg. Op zaterdag 21 april vertrekken vijfentwintig leerlingen voor een fietstocht naar Barcelona.

Het wordt een tocht van 1.350 kilometer, die al maandenlang wordt voorbereid. "Omdat Den Haag in 2018 de culturele hoofdstad van Europa wil zijn, wat Barcelona in 2005 was, eindigen we bij de burgemeester van de Catalaanse havenstad", zei directeur Bun van Scholengroep Den Haag Zuid-West onlangs in de Volkskrant.

De Haagse ambities moeten uiteindelijk leiden tot een 'Papendal onder de duinen'.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink