Medewerkers RUG krijgen geen vergoeding meer voor laptop of tablet

Medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen krijgen straks geen vergoeding meer voor een laptop of tablet. De universiteit gaat de apparatuur nu zelf aan de medewerkers aanbieden. De universiteitsraad bespreekt donderdag 28 maart het onderwerp ‘Hybride werken @ de RUG is here to stay.’ Dat meldt de Ukrant.

Medewerkers van de universiteit mogen nu een keer in de vier jaar een laptop of tablet die ze zelf kopen declareren. Daar zijn wel een aantal eisen aan verbonden. Voor een laptop geldt een maximaal declaratiebedrag van 500 euro en voor een tablet krijgen medewerkers ongeveer 260 euro vergoed. De medewerker betaalt zelf het overgebleven bedrag als de laptop duurder uitvalt.

Laptopregeling afschaffen 

Het college van bestuur (cvb) wil dat daar een einde aan komt. Er moet een werkgroep komen die bekijkt hoe de laptopregeling op korte termijn afgeschaft kan worden. 

Voldoende laptops en tablets 

Om het nieuwe plant te kunnen uitvoeren moet de RUG eerst zelf genoeg computers en tablets in huis halen. Daarom laat een concrete datum nog even op zich wachten. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk