Tegen Vindicaters die ganzen vasthielden is aangifte gedaan

Met de twee ganzen, die zaterdag in een studentenhuis van Vindicat zijn gevonden, gaat het nog steeds niet goed. Marian Ubels van de Dierenambulance Groningen vertelt dat ze nog steeds doodsbang zijn. De Dierenambulance doet ook aangifte tegen de studenten die de ganzen in huis hadden gehaald. Dat meldt RTV Noord. 

Het was eigenlijk een studentengrap, een ontgroening. Het was de bedoeling dat een kamer van een eerstejaars helemaal onder de ganzenpoep kwam te zitten. 

Marian Ubels: “Dus ik heb aan die student gevraagd of hij zich had gerealiseerd wat het voor die ganzen zelf betekent, dat ze zo uit een weiland komen en dan gewoon in een kamer worden neergezet. De student gaf aan dat hij er wel heel veel spijt van had, maar dat hij er eigenlijk niet bij stil had gestaan wat dit voor de gansjes betekent.”

Dierenambulance 

De ganzen zelf zijn op dit moment nog bij de Dierenambulance. Daar kunnen ze bijkomen en de juiste voeding krijgen. “De ganzen zijn banger dan normaal gesproken. Ze hebben even de tijd nodig om aan te sterken.”

Schorsing 

Het bestuur van Vindicat liet al aan de NOS weten dat het betrokken studentenhuis voor een jaar is geschorst. De studentenvereniging doet zelf ook onderzoek naar het voorval. Daarnaast onderzoekt Vindicat ook of de leden individueel geschorst kunnen worden. De studenten hebben wel gezegd dat ze spijt. In een verklaring schrijven ze dat de ganzen niet langer dan één dag in de kamer zouden blijven en daarna werden ze teruggebracht naar hun eigenaar. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk