Eveline Crone benoemd tot Corresponding Fellow door The Britisch Academy

The British Academy heeft  prof. dr. Eveline Crone, hoogleraar op de Erasmus Universiteit, tot Corresponding Fellow benoemd als erkenning voor haar bijdrage aan de SHAPE-disciplines - de sociale wetenschappen, de geesteswetenschappen en de kunsten (social sciences, humanities and the arts). The British Academy is de nationale academie voor sociale- en geesteswetenschappen in het Verenigd Koninkrijk. Naast Crone werden nog 83 Fellows benoemd uit meer dan 15 landen. Dit meldt Erasmus University Rotterdam.

Over de benoeming van de nieuwe fellows zei professor Julia Black, voorzitter van The British Academy: "Als nieuwe voorzitter van de British Academy is het mij een groot genoegen deze nieuwe lichting Fellows te mogen verwelkomen, die zoals altijd indruk maken en ons herinneren aan de rijke en gevarieerde wetenschap en het onderzoek binnen de SHAPE-disciplines. Ik kijk er erg naar uit om met hen samen te werken aan onze gemeenschappelijke interesses’.

'Samenwerken met de allerbeste wetenschappers'

De benoeming stelt Crone in staat om samen te werken met internationale wetenschappers en daar kijkt ze ook erg naar uit: "Het is een enorme eer om geselecteerd te worden als buitenlands lid door zo’n prestigieuze academie. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de allerbeste wetenschappers uit mijn eigen vakgebied en aangrenzende vakgebieden."

Door: Nationale Onderwijsgids