Coronatestbus op campus Erasmus tijdens Rotterdamse Eurekaweek

Op maandag 17 augustus start de Eurekaweek, dé start van nieuwe studenten. Dan bezoekt de coronatestbus de campus van de Erasmus Universiteit. De mobiele testlocatie rijdt voor bij de campus-ingang aan de Burgemeester Oudlaan als eenmalige actie om op een laagdrempelige manier studenten en andere geïnteresseerden in de eigen omgeving te testen op corona. Dit meldt de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Samen met studenten, de gemeente en de GGD Rotterdam-Rijnmond is er een campagne bedacht voor studenten met de titel ‘Niet lullen, maar testen’. Met de campagne organiseren studenten diverse acties om hun leeftijdsgenoten te informeren over de maatregelen, het testen en de adviezen van de GGD als je positief getest wordt op corona.
 
Onderdeel van de campagne is dat tijdens de Eurekaweek onze mobiele testlocatie op de campus van de Erasmus universiteit staat. Daarnaast is er ook een studentenpromotieteam actief om het gesprek over corona, de maatregelen, het testen en de GGD-adviezen te voeren.
 
De bus is aanwezig van 08.30 uur tot 15.30 uur. Wil je getest worden? Maak eerst een afspraak. Dit kan door te bellen met het landelijke afsprakennummer 0800-1202. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids