Landelijke Studentenvakbond verheugd met compensatie voor studenten

Het kabinet presenteert vanmiddag de inhoud van het nationaal programma onderwijs. Hierin staat onder andere dat alle studenten die dit jaar studeren volgend jaar een halvering krijgen van het collegegeld. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) reageert verheugd op het besluit. Dit meldt de LSVb.

LSVb-voorzitter Lyle Muns: “Studenten hebben vaak te maken met studievertraging en inkomensverlies door de coronacrisis. Bovendien staat hun brede ontwikkeling onder druk. Met deze forse miljardeninvestering wordt eindelijk gehoor gegeven aan de noodzaak voor meer steun voor jongeren.”

Vorige week lanceerde de LSVb haar inzet voor compensatie voor studenten. In het voorstel benadrukte de vakbond dat het belangrijk is om elke student te compenseren omdat ook iedere student geraakt wordt door de coronacrisis. In het Nationaal Programma Onderwijs wordt gehoor gegeven aan deze wens. Muns: “Met dit pakket laat het kabinet zien dat ze de zorgen van jongeren serieus nemen. Door studenten volgend jaar minder collegegeld te laten betalen en ook langer studiefinanciering te geven zorgen we ervoor dat ze zelf niet de rekening van de coronacrisis hoeven te betalen. Zo krijgt iedereen weer een beetje ademruimte.”

Door: Nationale Onderwijsgids