Normal_vrouw_docent_leraar_professor_wetenschapper_onderzoek_economie

Vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Ook de Erasmus Universiteit besteedt op die dag aandacht aan de positie van de vrouw. Onder het motto ‘Inspire, Connect and Celebrate Women’ organiseert het Diversity & Inclusion Office een quiz met lunch. De heldinnen van de Erasmus Universiteit passeerden de afgelopen weken op Facebook de revue. Dit meldt Erasmus Universiteit.

In de aanloop naar vrijdag 8 maart werden de afgelopen weken vrouwelijke wetenschappers uitgelicht als inspirerend voorbeeld. Studium Generale en Aiesec vertonen de avond voorafgaand aan Internationale Vrouwendag de film Girl Rising, met de levensverhalen van negen vrouwen die strijden voor vrijheid en onderwijs. Na afloop is er discussie onder leiding van Erasmus Magazine-hoofdredacteur Wieneke Gunneweg met Mansi Jasuja, specialist in capacity building en gender empowerment. 
 
De opbrengst van de lunchbijdrage op vrijdag 8 maart komt ten goede aan het project ‘Fiets Mee!’ Dit project werkt aan het bevorderen van fietsgebruik voor vrouwen op Zuid. Fietsen vergroot de belevingswereld en biedt handvatten om zelfstandig activiteiten te ondernemen. ‘Fiets Mee!’ heeft daarmee een empowerende functie. Teun van Kolner studeerde er aan de Universiteit Utrecht op af.
 
Diversiteit en inclusie is één van de speerpunten van het beleid van de EUR. De viering van IWD sluit daar goed bij aan.
 
Door: Nationale Onderwijsgids