Normal_noorderzon_kindrcolleges_2017

Op donderdag 23 augustus barst het tiendaagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in Groningen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van Noorderzon. De RUG biedt met partners drie kindercolleges, een Science LinX lab, een VR-experience, drie wetenschappelijke lezingen, en de gezondste dag en plek op Noorderzon. Dit meldt de RUG.

ACTIE REACTIE lab van Science LinX

Science LinX viert dat ze alt tien jaar het science center van de Rijksuniversiteit Groningen zijn. En dat doen ze met het ACTIE REACTIE lab. Elke ACTIE levert een gelijke REACTIE volgens de derde wet van Newton. Bezoekers kunnen verrassende vormen maken met maffe ferro fluids en magneten off niet-newtoniaanse maïzena-pap laten dansen. Ze ontdekken hoe kosmische deeltjes botsen, bouwen kettingreacties en spelen met chemische reacties bij de moleculair koken workshop

Virtual Reality in perspectief

De werkelijkheid kan door computers aangevuld worden met nuttige, fascinerende en zelfs genezende virtuele beelden door middel van virtual reality, augmented reality & mixed reality. Ir. André Rosendaal praat bezoekers op dinsdag 28 augustus tijdens een lezing bij met interessante voorbeelden uit onderwijs, onderzoek, gezondheidszorg, maatschappij en kunst. ‘s Middags zijn de installaties gratis te bekijken. Stap bijvoorbeeld in de VR-wereld van klassieke muziek.

Kindercolleges

Elk jaar organiseert de RUG Kinderuniversiteit drie toffe kindercolleges op Noorderzon. Voor slechts 3,- euro schuiven 8- tot 12-jarigen en hun ouders aan in de Horatio tent

De 28e editie van Noorderzon vindt plaats van donderdag 23 augustus t/m zondag 2 september 2018. Het volledige programma met informatie over locaties en aanvangstijden staat op www.noorderzon.nl. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids