Normal_drie_gezusters_studenten_groningen

Studenten zijn notoire zuipers, liggen elke nacht in een ander bed en doen alles wat God verboden heeft? Dat valt best mee, concludeert studentenplatform Studenten.net na een onderzoek onder haar leden. Dit meldt Studenten.net.

“Dat verbaast ons niet erg”, zegt Marjol Buijs, online marketeer bij Studenten.net. “We merkten op onze kanalen al dat studenten in de twintig jaar dat Studenten.net bestaat, serieuzer zijn geworden. Door het leenstelsel ligt er een grote druk op studenten om te presteren. Je kunt niet zomaar een tentamen verpesten omdat je een nacht hebt doorgehaald in de kroeg.”

66 procent van de ondervraagden drinkt maximaal tien glazen alcohol per week. Voor ruim de helft van de drinkende studenten komt dat neer op maximaal drie glazen per avond. Van de drinkers heeft een derde in de afgelopen drie maanden moeten overgeven van de alcohol. 10 procent heeft wekelijks of vaker last van een kater. Gemiddeld geven de respondenten 35 tot 45 euro per maand uit aan drank.

Meer dan de helft van de studenten uit het onderzoek heeft geen relatie. Gemiddeld ligt het aantal bedpartners op negen. Een ruime meerderheid heeft de afgelopen maanden niet meer dan één bedpartner gehad. De ondervraagde studenten hebben gemiddeld zeven keer per maand seks. 87 procent van hen heeft nog nooit een soa gehad.

Studenten die de afgelopen drie maanden drugs hebben gebruikt, gebruikten gemiddeld 4 keer. Daarbij zijn de meest gebruikte drugs wiet en xtc. Cocaïne en lachgas hebben een gedeelde derde plek. Maar een grote meerderheid van 67 procent heeft in de afgelopen drie maanden geen drugs gebruikt.

Veel studenten letten op het eten van gezonde voeding: 44 procent eet minder dan eens per week een kant-en-klaarmaaltijd, 31 procent zelfs nooit. Ook eten laten thuisbezorgen is niet heel populair: ruim de helft laat minder dan een keer per week een maaltijd thuisbezorgen, 34 procent nooit. 70 procent van de studenten sport minstens één keer per week, waarbij fitness, hardlopen en voetbal de populairste sporten zijn. Het op peil houden van de algemene gezondheid is volgens de meeste studenten de belangrijkste reden om te sporten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids