Normal_universiteit_maastricht_2

Vrijdag 16 januari 2015 viert de Universiteit Maastricht (UM) haar 39ste verjaardag. Ter gelegenheid hiervan reikt de universiteit vier bijzondere eredoctoraten uit aan Eurocommissaris Frans Timmermans, Wikipedia-oprichter Jimmy Wales en academici prof.dr. Wolfgang Wahlster en prof.dr. Michelle Craske.

De Dieslezing wordt gehouden door Frans Timmermans. Traditiegetrouw worden tijdens de viering ook verschillende prijzen uitgereikt. Zoals de Wynand Wijnen Onderwijsprijs, de Proefschriftenprijs en de Studentenprijzen. Vrijdagochtend krijgen zeventien studenten de bachelorscriptieprijs uitgereikt voor beste bachelorscripties van 2014. 

De officiële viering van de Dies Natalis vindt plaats in de Sint Janskerk te Maastricht. Rector Magnificus prof.dr. Luc Soete opent om 15.00 uur de ceremonie. De viering eindigt om 17.00 uur, met aansluitend een receptie in het UM-bestuursgebouw aan de Minderbroedersberg 4-6 in Maastricht.

Ter ere van de Dies Natalis zullen daarnaast enkele lezingen op het programma staan. Eredoctor Jimmy Wales zal een lezing geven in de Ambassador Lecture Series met als onderwerp ‘Understanding failure as a route to success’. Ook eredoctoren prof.dr. Michelle Craske en prof. Wolfgang Wahlster zullen gastlezingen verzorgen. Craske zal spreken over ‘Optimizing exposure therapy for anxiety disorders: An inhibitory learning approach’ en de lezing van Wahlster heeft als titel ‘Industrie 4.0: The fourth Industrial Revolution Based on the Internet of Things’.

Het volledige programma van de Dies Natalis inclusief de gastlezingen is te bekijken op www.maastrichtuniversity.nl/dies.

© Nationale Onderwijsgids