Schrijver Adriaan van Dis ontvangt eredoctoraat Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit in Nijmegen verleent schrijver Adriaan van Dis woensdag een eredoctoraat vanwege "zijn verdiensten als ambassadeur voor het leren van talen en culturen". De universiteit waardeert zeer dat Van Dis al vele jaren pleit voor het lezen van (strip-)verhalen en gedichten, omdat dat zowel verbeeldingskracht en kennis als empathie en tolerantie zou bevorderen.

"Als schrijver, commentator en documentairemaker staat Adriaan van Dis voor de verbinding tussen geletterdheid, diversiteit en inclusiviteit", aldus de universiteit. "Hij laat zien hoe belangrijk het is dat we vreemde talen, culturen en de daarmee verbonden geschiedenissen leren kennen." De 76-jarige Van Dis heeft een reeks boeken geschreven die grotendeels erg succesvol waren. Ook is hij bekend geworden als presentator van het tv-programma Hier is ... Adriaan van Dis, waarin hij met name collegaschrijvers ontving.

Nijmegen Taalhoofdstad 

De uitreiking van het eredoctoraat maakt deel uit van de campagne Nijmegen Taalhoofdstad die de universiteit heeft georganiseerd. Vier dagen lang zijn er op tal van plekken in Nijmegen in totaal meer dan veertig evenementen die met taal en vreemde culturen te maken hebben.

Door: ANP