Prinses Beatrix aanwezig bij eerste Prinses Beatrix-lezing in Maastricht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is vrijdagmiddag 3 juni aanwezig bij de eerste Prinses Beatrix-lezing in Maastricht. De lezing wordt georganiseerd door Studio Europa Maastricht ter ere van het dertigjarig jubileum van het Verdrag van Maastricht. Élisabeth Guigou, voormalig minister van Europese Zaken onder president François Mitterrand, verzorgt de lezing. Dat meldt de Rijksoverheid.

Élisabeth Guigou was nauw betrokken bij de onderhandelingen die hebben geleid tot het Verdrag van Maastricht. Daarnaast adviseerde zij president Mitterrand in deze periode over de positionering van Frankrijk in Europa. Tijdens de lezing wordt onder meer ingegaan op de erfenis van het Verdrag van Maastricht en de stappen die nodig zijn om door middel van Europese samenwerking de uitdagingen van vandaag het hoofd te bieden. Aansluitend is er ruimte voor discussie met het publiek. Prinses Beatrix is aanwezig bij de lezing en spreekt na afloop met diverse betrokkenen.

Studio Europa Maastricht 

Studio Europa Maastricht is een expertisecentrum verbonden aan de Universiteit van Maastricht. Studio Europa Maastricht organiseert gedurende het dertigjarig jubileum van het Verdrag van Maastricht diverse bijeenkomsten. Ter ere van de betrokkenheid van Prinses Beatrix bij het Europese integratieproces heeft de organisatie het initiatief genomen om een lezing in het leven te roepen vernoemd naar de Prinses. De jaarlijkse terugkerende Prinses Beatrix-lezing biedt sprekers de kans om in Maastricht dieper in te gaan op zijn of haar bijdrage aan Europese samenwerkingen de persoonlijke visie op de Europese Unie.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: RVD - Jeroen van der Meyde