Gemeenteraad Bergen beoordeelt aangepaste verordening leerlingenvervoer

De gemeenteraad in Bergen heeft een aangepaste verordening leerlingenvervoer voorgelegd gekregen. Op donderdag 20 april wordt deze verordening beoordeeld. Het is de bedoeling dat deze de oude uit 2020 vervangt. Hoewel het document grotendeels gelijk blijft, zijn er wel acht nieuwe artikelen aan toegevoegd. Dit meldt Taxi Pro. 

Een van de veranderingen in de verordening is het proces rondom recht op vergoeding. Straks moet eerst het recht op vergoeding worden vastgesteld, voordat de gemeente onderzoekt welke vergoeding afgegeven kan worden. Een ander nieuw artikel is dat er gesprekken moeten worden gevoerd over zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De gemeente Bergen moet leerlingen op alle mogelijke manieren stimuleren om zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk te zijn. In de praktijk gebeurde dit al, maar expliciete benoeming daarvan in de verordening maakt ook ouders hier meer bewust van.

Eigen bijdrage

Van leerlingen die naar het speciaal basisonderwijs gaan wordt geen eigen bijdrage meer gevraagd. Dat hoefden leerlingen die naar het speciaal voortgezet onderwijs gaan al niet.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky