Staking leerlingenvervoer is 'gekkenhuis' voor speciaal onderwijs

Kinderen die woensdagochtend aan het wachten waren op hun vervoer naar het speciaal onderwijs kwamen terecht in een ‘gekkenhuis’ vanwege de staking. En dat geldt ook voor hun ouders. Dat zegt de vereniging Leerlingen Belang Voortgezet Speciaal Onderwijs (LBVSO). Dat meldt TaxiPro. 

De vereniging heeft veel klachten gekregen van boze ouders. Sommige ouders kregen een paar minuten voor ophaaltijd een bericht dat de chauffeur niet zou komen. Kinderen staan dan allang klaar met hun tas en jas aan. Ouders moesten nu opnieuw zelf hun kind brengen en kwamen daardoor te laat op hun werk. Sommige ouders hadden uit voorzorg al een verlofdag opgenomen nadat er werd aangekondigd dat de chauffeurs gingen staken. 

Regelmaat en structuur 

Op het speciaal onderwijs kunnen leerlingen met autisme, ADHD of het syndroom van Down zitten. Zij hebben veel baat bij regelmaat en structuur. Als er dan opeens geen taxichauffeurs rijden dan valt hun hele dag in duigen.

Leerkrachten 

De LBSVO zegt ook veel meldingen te hebben gekregen van leerkrachten. De leraren zijn boos omdat zij al dagen geleden aan de chauffeurs hadden gevraagd het op tijd aan te geven als ze zouden gaan staken. Dat gebeurde niet en daardoor zaten veel van hun leerlingen, waaronder kleuters, huilend thuis. 

Andere acties 

De leerlingenvereniging zegt wel achter de stakende chauffeurs te staan, maar ze hadden liever gezien dat de chauffeurs met de vereniging waren opgetrokken en dat er andere acties waren geweest dan stakingen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk