Week 23: Gino, examenuitslagen en eerste wettelijke diploma's in vso

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Tweede Pinksterdag

Dinsdag: Bloemen en veel mensen bij speeltuintje waar Gino voor het laatst is gezien

Ook zondagmiddag komen mensen in groepjes naar het speeltuintje in Kerkrade waar de 9-jarige Gino afgelopen woensdag voor het laatst werd gezien, om er bloemen en knuffels neer te leggen of kaarsjes aan te steken. Zondag zitten tegen het hek van een trapveldje achter de talloze bloemen twee knuffels die aan Gino behoorden. De familie van de jongen heeft het wit-bruine aapje en de groengele kikker daar zaterdagavond neergezet.

Woensdag: Op 9 én 15 juni horen leerlingen of ze geslaagd zijn voor hun schooldiploma

Morgen, donderdag 9 juni, horen duizenden leerlingen of ze geslaagd zijn voor hun schooldiploma. Op deze dag krijgen leerlingen van het vmbo (theoretische en gemengde leerweg), havo en vwo de uitslag van het centraal schriftelijk examen. Daarnaast is er dit jaar, net als vorig jaar, nóg een uitslagdatum: leerlingen van het vmbo-kader en -basis horen op woensdag 15 juni of ze geslaagd zijn.

Donderdag: Duizenden mensen herdachten woensdagavond 9-jarige Gino in Kerkrade

Duizenden mensen lopen woensdagavond in Kerkrade mee met een herdenkingstocht voor het 9-jarige jongetje Gino. Het kind werd zaterdagochtend dood gevonden in Geleen na woensdagavond in Kerkrade verdwenen te zijn. De stille tocht begon om 19.30 uur bij het Eurode Business Center aan de Duitse grens, waarna de deelnemers naar de speelplek aan de Hertogenlaan wandelen waar Gino voor het laatst werd gezien.

Vrijdag: Eerste wettelijk erkende diploma's in speciaal voortgezet onderwijs uitgereikt

In Gouda zijn de eerste diploma’s in het speciaal onderwijs uitgereikt. Tien middelbare scholieren mochten gisteren hun diploma met extra feestgedruis in ontvangst nemen.

Door: Nationale Onderwijsgids