Leerlingenvervoer ervaart mogelijk overlast door corona en Julianaplein

Door corona en wegafsluitingen kan het lastiger zijn om een taxirit te boeken. Ook kan het zijn dat je kind later op school of thuis komt. Dit meldt de gemeente Eemsdelta.

Publiek Vervoer ziet door de versoepelingen van de coronamaatregelen het aantal ritten in het Wmo-vervoer toenemen. Mensen zijn weer meer gaan reizen en het aantal coronabesmettingen neemt toe.

Ziekte en quarantaine 

Door ziekte en quarantaine zijn er minder chauffeurs beschikbaar dan normaal. Hierdoor kan het wat lastiger zijn om een taxirit te boeken. Je kunt de vervoerder wel helpen door op tijd je rit te boeken en zoveel mogelijk buiten de spits te reizen.

Dan kan het zijn dat de vervoerder tijdelijk andere routes rijdt. Naast de chauffeurs, hebben kinderen en leerkrachten namelijk ook te maken met de quarantaineregels.

Julianaplein 

Ook is het Julianaplein in Groningen tussen 11 februari en 9 mei afgesloten. Kinderen kunnen daardoor later op school aankomen, maar dus ook later thuis. De scholen in en om de stad Groningen weten dat er vertragingen kunnen zijn.

Door: Nationale Onderwijsgids