Normal_data.620xc960x640_0_0.620x414

Achter basisschool SBO Noorderlicht in Tilburg komt een Tiny Forest. Dit is een bos ter grootte van een tennisbaan. De aanleg gebeurt tussen januari en maart 2020. De gemeente Tilburg is geselecteerd als één van de IVN Tiny Forest partnergemeenten van 2019. IVN is het Instituut Voor Natuureducatie. Dit meldt gemeente Tilburg.

De aanleg neemt ongeveer 1 tot 2 weken in beslag. Het bos bestaat uit struiken en bomen die van nature in Nederland groeien. Het bos krijgt ook een buitenlokaal. Daarin leren kinderen over de Nederlandse natuur en kan de buurt elkaar ontmoeten. Het is daarmee niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. De komende jaren krijgt Tilburg in totaal drie van deze kleine bossen. Momenteel wordt het bos samen met de school ontworpen.
 

Onderhoud

De gemeente en SBO Noorderlicht zorgen in eerste instantie voor het onderhoud. Bewoners kunnen hier ook aan bijdragen. Naast educatiedoeleinden, is het minibos ook echt een bos voor de buurt. Bewoners die betrokken willen zijn bij een Tiny Forest kunnen contact opnemen met de gemeente. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids