Normal_babyopvang__opvang__kov__baby__stoeltje

Het Roots of Empathy-programma komt naar Nederland. Na de zomervakantie krijgen tien Rotterdamse basisscholen elke maand een baby in de klas, die de leerlingen sociale vaardigheden aanleert. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Roots of Empathy is een wetenschappelijk onderzocht lesprogramma uit Canada van de opvoedkundige Mary Gordon. Het programma belooft agressie en pesten onder schoolkinderen te verminderen, en tegelijkertijd de sociale/emotionele competentie en empathie te bevorderen. Hiervoor komt er elke maand een baby op bezoek in de klas, samen met een ouder en een speciaal getrainde instructeur. 
 
Maria Ohoioeloen is degene die Roots of Empathy in Nederland heeft geïntroduceerd. Volgens haar haalt de kwetsbaarheid van een baby zelfs bij de moeilijkste kinderen zorgzaamheid en gevoelens van geaccepteerd zijn naar boven. Door schoolkinderen te betrekken bij de ontwikkeling van een baby, leren zij hoe een liefdevolle relatie ontstaat en voelt.
 
Op 19 april komt Gordon naar Nederland om met Nederlandse schoolleiders te praten over Roots of Empathy. De aanpak is inmiddels in 11 landen geïntroduceerd.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids