De PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Ingrado tekenen vandaag het convenant bij de gedragslijn Regionale Samenwerking in de overstap naar het mbo. Op die manier maken zij zich sterk voor een ketengerichte aanpak om iedere jongere een kansrijke onderwijsroute te bieden. Dit meldt MBO Raad.
NOG
Convenant getekend voor sluitende regionale aanpak in overstap naar mbo
-Dit is mbo-Uitblinker Angus van ROC Tilburg haalt de handtekeningen op van de betrokkenen. In meerdere filmpjes via de social media-kanalen van de MBO Raad en Dit is mbo benadrukken de koepelorganisaties waarom de gedragscode jongeren helpt aan een beter toekomstperspectief.
Ieder jaar stappen ruim 150.000 jongeren over van het voortgezet onderwijs naar het middelbaar beroepsonderwijs. Voor het grootste deel van deze groep verloopt de overstap probleemloos, maar voor ongeveer 8000 jongeren niet. Om te voorkomen dat zij buiten beeld raken en zonder startkwalificatie komen te zitten, erkennen de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, VNG en Ingrado het belang van structurele samenwerking. Alleen zo kan een sluitende aanpak voor deze jongeren vorm krijgen. Daarom hebben de koepelorganisaties in samenwerking met de ministeries van onderwijs en sociale zaken en de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) de gedragslijn opgesteld. Hiermee kunnen zij een sluitende aanpak vorm geven. Op die manier blijven jongeren in beeld en krijgen zij de juiste ondersteuning voor hun overstap naar onderwijs, werk, zorg of een combinatie hiervan.
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids