Stakingen in het streekvervoer zorgen voor problemen bij mbo-studenten

Staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur riep gisteren de stakende partijen in het streekvervoer op om weer om de tafel te gaan zitten voor onderhandelingen. Zolang er geen cao-akkoord is willen de bonden tot midden april staken. Dat heeft weer grote gevolgen voor mbo-instellingen en studenten. Dat meldt de NOS.

De studenten zijn voor een groot deel afhankelijk van het streekvervoer om bij hun onderwijsinstelling te komen. Voor de studenten is het nu elke stakingsdag een puzzel om op school te komen. Online lesgeven is een optie, maar het mbo bestaat voor een groot gedeelte uit praktijklessen. “Als je bijvoorbeeld de opleiding tot bakker of zorgmedewerker volgt, dan moet je op school komen. Dat kan niet achter je laptop”, aldus Remco Meijerink, voorzitter van het college van bestuur van het Friese Firda College.

Eigen bussen van het Firda College 

Bij de vijfdaagse staking van een aantal weken geleden is het Firda College begonnen met het inzetten van eigen bussen. Dat de studenten een week lang waren verhinderd om op school te komen en hun examens te maken, was voor de school de doorslag om eigen bussen te gebruiken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk