Normal_po__kov__docent__leraar__leerkracht__leerlingen__les__uitleg

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Zo liet minister Slob weten dat de bestuurders van het Haga Lyceum definitief weg moeten, werd het lerarentekort in de troonrede genoemd en introduceerde NU.nl NUjunior: een nieuwsmerk speciaal voor basisschoolkinderen, met online nieuws dat specifiek voor hen wordt gemaakt.

Maandag: Bestuurders Haga Lyceum moeten definitief weg

Minister Slob (basis- en voortgezet onderwijs) heeft zijn voornemen van 11 juli omgezet in een daadwerkelijke aanwijzing. Binnen vier weken moet er een nieuw bestuur actief zijn op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Als dat niet gebeurt, dan krijgt de school geen bekostiging meer van de overheid. 
 

Dinsdag: Koning Willem-Alexander benoemt nijpend lerarentekort in troonrede

In de troonrede op Prinsjesdag noemde Koning Willem-Alexander het onderwijs en het lerarentekort: “De regering realiseert zich terdege dat niet elk vraagstuk met een financiële injectie meteen is opgelost. Zo is er een forse extra investering gedaan om het vak van leraar aantrekkelijker te maken, met een lagere werkdruk en meer werkplezier als resultaat. Ook zien we een toenemende belangstelling voor de pabo en voor zij-instroom in het primair onderwijs. Desondanks blijft het probleem van het lerarentekort nijpend. De regering blijft bevorderen dat nog meer mensen voor dit mooie beroep kiezen.” 
 

Woensdag: Tegenvaller van 148 miljoen voor onderwijs

Het onderwijs moet het volgend jaar doen met bijna 150 miljoen euro minder dan waar het op rekende. Om een tekort uit het verleden en extra kosten bij uitvoeringsdienst DUO te kunnen betalen, houdt het ministerie van Onderwijs dat geld in.
 

Donderdag: NU.nl lanceert NUjunior voor basisschoolleerlingen

Kinderen komen tegenwoordig vaker in aanraking met nieuws dan vroeger. Daarom introduceert NU.nl vandaag NUjunior, een nieuwsmerk speciaal voor basisschoolkinderen, met online nieuws dat specifiek voor hen wordt gemaakt.
 

Vrijdag: Een jaar later: Oss onthult monument voor fataal stintongeluk

In een park in Oss wordt vrijdagmiddag een monument onthuld ter nagedachtenis aan de vier kinderen die precies een jaar geleden omkwamen door de aanrijding van een trein met een stint. Het monument moet niet alleen troost bieden aan de ouders van de omgekomen kinderen, die tussen de 4 en 8 jaar oud waren, maar ook aan andere ouders die een kind verloren.
 
Door: Nationale Onderwijsgids