Normal_boos_frutratie_woede_stress_vrouw

Stichting Time Out, een stichting voor en door jongeren, organiseert met behulp van de AFAS Foundation de komende twee jaar vijftien tot twintig voorstellingen om het taboe rond burn-outs en belemmerende stress te doorbreken. Stichting Time Out focust op mbo-, hbo- en wo-studenten en young professionals uit het bedrijfsleven. Dit meldt Time Out.

De tournee helpt jongeren om zelf de regie in handen te nemen door hen een event in hun eigen studie- of werkomgeving te laten organiseren in de strijd tegen prestatiedruk en burn-out. Het event bestaat uit de interactieve theatervoorstelling ‘TIME OUT!’ die speciaal op maat wordt gemaakt voor de afnemer, het verzamelen van data en oplossingen tijdens het Time Out Café en een website waarop wordt aangegeven waar men terecht kan voor hulp.
 

Taboe doorbreken

De twee jaar durende interactieve tournee doorbreekt het taboe rondom burn-outs en belemmerende stress. Stichting Time Out doet dit door studenten en young professionals tussen de 18-35 actief aan te sporen deze thema’s bespreekbaar te maken. Door voorstellingen te spelen op scholen, universiteiten en bij werkgevers worden niet alleen jongeren, maar wordt heel Nederland aangezet om het gesprek over stress en burn-outs aan te gaan en zo gezonder te gaan leven. Met een bijdrage van 100.000 euro zorgt de AFAS Foundation ervoor dat er de aankomende twee jaar 15 tot 20 evenementen georganiseerd kunnen worden.
 

Resultaten presenteren aan minister van VWS

Stichting Time Out verzamelt de komende twee jaar de input en oplossingen die ze krijgt van jongeren tijdens de events. Deze waardevolle data zullen zij in 2020 publiceren én presenteren aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en heel Nederland. De stichting hoopt binnen twee jaar 7500 jongeren te ontmoeten, 600 oplossingen te ontvangen en 20.000 jongeren via onlinekanalen te bereiken en hen waar nodig wegen naar professionele hulp te bieden. 
 

Over Stichting Time Out

Stichting Time Out heeft als doel het bevorderen van zelfregie, zelfrespect en zelfredzaamheid van jongeren (tussen de 18 en 35 jaar). Ook willen zij de onderlinge dialoog over het (psychische) welzijn van jongeren op gang helpen door interactieve concepten en projecten te ondersteunen en te initiëren. De afnemers van een Time Out event zijn studenten en young professionals.
 
Door: Nationale Onderwijsgids