Normal_werk_stage_praktijk

Het Zeeuwse ROC Scalda heeft plannen om volgend schooljaar meer praktijklessen aan te bieden aan studenten. Vanaf 1 september 2018 is het de bedoeling dat mbo’ers op de school minder tijd doorbrengen in het klaslokaal, maar des te meer praktijkuren maken bij bedrijven en instellingen. Dat meldt het AD.

In de provincie Zeeland loop het leerlingenaantal in het mbo behoorlijk terug. Om een verdere daling tegen te gaan en om weer meer studenten te trekken, wil Scalda deze verandering doorvoeren. Het ROC wil namelijk een zo breed mogelijk aanbod van opleidingen in Zeeland behouden. Het college van bestuur maakte de plannen voor de toename van praktijkuren deze week bekend.

Wat betreft de interne organisatie op de school gaat er veel veranderen. Zo worden de studies bijvoorbeeld voortaan verdeeld over vier in plaats van negen clusters. Per cluster zullen dan ondersteunende activiteiten worden georganiseerd. Door de plannen vervallen er op de mbo-instelling ook een aantal fte's. Volgens de raad van bestuur gaan er geen gedwongen ontslagen vallen, omdat sommige mensen vertrekken door natuurlijk verloop.

Scalda gaat zich de komende periode bezighouden met het nader bekijken van de huisvesting van de onderwijsinstelling. Daarnaast wil het ROC een onderzoek doen naar de bereikbaarheid van het onderwijs met het openbaar vervoer.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids